• Hakkımızda

    Hizmete başladığımız 2003 yılından bu yana, su arıtma sektöründe faliyet gösteren firmamız deneyimli personeli ile imalatçı firma olarak yaşamına devam etmektedir. Tüm teknik çalışanlarımızın katılımı doğrultusunda sürekli gelişim ile müşterilerine kaliteli ürün ve hizmetlerin sunulmasını hedeflemektedir. Firmamız kaliteli ve çeşitli ürün gruplarımızla müşterilerimize satış ve satış sonrası hizmetleri verebilecek şekilde donatılmıştır.satışını gerçekleştirdiğimiz aquafelix markalı ürünlerin tamamı,kalitesi ve teknik yeterliliği ile firmamızın garantisi altındadır. Aquafelix olarak amacımız; kısıtlı su kaynaklarının etkin kullanımını sağlamak ve suyun kalitesini yükseltmektir.türkiyenin herhangi bir noktasındaki bir sanayi kuruluşunun,otelin veya bir binanın amaca uygun arıtılmış su ihtiyacını en ekonomik işletme maliyetiyle karşılayacak sistemleri uzman mühendis kadromuzla projelendiriyor ve imalatını gerçekleştiriyoruz. Kurulduğu ilk günden itibaren hizmette kalitenin,müşteri memnuniyetinide beraberinde getirdiğine inanan firmamız benimsediği bu anlayışla yoluna devam edecektir.

    Hedefimiz

    Arı Arıtım Globalleşen dünya ve rekabetçi ekonomik koşullar içerisinde sektördeki devamlılığın sürdürebilmek için sürekli yenilik, araştırma ve gelişim anlayışı içerisinde müşterileri ile beraber yeni yatırımlar hedeflemektedir.

  • Kalite Belgeleri

    Welder's Certificate

    ISO Certificate



  • İndirmeler

    certificates







    JPG PDF



    solutions_industry







    JPG PDF



    solutions_water_t







    JPG PDF

  • DEGAZÖR SİSTEMLERİ

    Su kaynaklarından hidrojen sülfür (H2S) ve karbondioksit (CO2) gazlarının giderilmesi amacıyla uygulanır. Katyon değiştirici reçineden geçen sularda, katyonlarla yer değiştiren hidrojen, asit oluşumuna neden olur. Asidin bikarbonat iyonları ile teması sonucunda ise, karbondioksit ortaya çıkar. Ayrıca, ters osmoz besi suyuna asit dozlaması gibi durumlarda da karbondioksit oluşacaktır. Ters osmoz membran elementinden karbondioksit geçiş yapabilmektedir. Bu gibi durumlarda karbondioksit degazörü kullanılır.
    Su degazörün en üst kısmındaki dağıtım difüzöründen üniteye giriş yapar. Su, degazörün üst kulesine doldurulmuş olan polipropilen halkalarla temas ederek aşağı doğru süzülür. Bu esnada degazör fanının üflediği hava, suyla temas eder ve suyun içindeki karbondioksiti bünyesine alarak uçurur. Arıtılmış su, degazörün alt tabanında bulunan depoda biriktirilir.

    Ürünlere dön

  • DENİZ SUYU TERS OZMOZ SİSTEMLERİ

    Tatlı su kaynaklarının gün geçtikçe azalması ve yer altı sularının yetersizliği insanları temiz su kaynağı olarak deniz suyunun arıtımına yöneltmiştir.
    Deniz suyunun arıtılması ve tuzluluğunun giderimi bazı önemli detaylar içermektedir.
    1. Yüksek tuzluluğu nedeniyle, kullanılacak ekipmanların deniz suyunda korozyona uğramayacak kalitede seçilmesi ve sertifikalı olması gerekir.
    2. 50-60 bar aralığında yüksek basınçlar kullanılacağı için membran tipi, cihaz tasarımı, kullanılacak enerjitasarım sistemi ve pompa tipi seçiminin en optimum tasarımda olması gerekir.
    3. Sistemin dizaynı, malzeme seçimleri, otomasyon ve yerinde yapılan montajlar komple çok iyi projelendirilmeli ve çalışılmalıdır.
    Deniz suyunun arıtılması ve temiz su kaynağı olarak kullanılması denize kıyısı olan işletmeler için büyük maliyetler getirebilir. Bu yüzden oteller, marinalar ve denize kıyısı olan işletmeler doğru yatırımla bu durumu avantaja çevirebilir.

    Ürünlere dön

  • AKTİF KARBON FİLTRELERİ

    Aktif Karbon filtreleri suda bulunan tat, koku ve rengin iyileştirilmesi, klor ve klor bileşikleri, THM'ler ve bütün organik maddelerin filtre edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Filtre kolonları alt yatak malzemesi olarak kuartz, asıl yatak malzemesi olarak da aktif karbon minerali içermektedir. Aktif karbon yüzey alanının çok geniş olmasından dolayı kirlilikleri adsorbsiyon yani yüzeyde tutma yöntemiyle alır.
    Aktif karbon minerali, kimyasal maddeleri ve organik maddeleri adsorbe ederek suyu arındırır. Bu sebeple aktif karbon filtreler fiziko-kimyasal arıtma yapan sistemlerdir.
    Kontrol ünitesi olarak tam otomatik valfler kullanılır. Sistem valf üzerinden set edilen zamana göre insan müdahalesine gereksinim duymadan otomatik olarak ters yıkama işlemini yaparak biriken kirliliği drenaj hattına verir. Temizleme işlemi bittikten sonra sistem otomatik olarak servis moduna geri dönebilmektedir.
    Endüstriyel tip aktif karbon filtrelerinde ise pnomatik veya elektrik aktüatörlü vanalardan oluşan yüzey borulamalı sistemler kullanılmaktadır. Sistem zamana göre, debiye göre veya filtre giriş çıkışına konulan basınç transmitterleriyle fark basınç kontrollü olarak ters yıkama periyoduna girebilmektedir. Temzileme işlemi bittikten sonra tekrar otomatik olarak servis moduna geri dönebilmektedir. Sistemde kontrolör olarak PLC, operatör paneli olarak 65.000 renkli TFT dokunmatik ekran kullanılmaktadır.

    Ürünlere dön

  • ÇOKLU KARTUŞ FİLTRELER

    Filtrasyon ihtiyacı olan suların ve hertürlü sıvının arıtılmasında kullanılan çok kartuşlu filtrasyon sistemleri gövdesi içine yerleştirilen kartuş filtreler,değişik mikron hassasiyetlerinde kullanılabilmektedir.AISI 304 paslanmaz çelikten üretilmiştir ve basınca dayanıklıdır.Her trlü kapasiteye uygun modeller mevcuttur.

    Ürünlere dön

  • KUM FİLTRELERİ

    Çok katmanlı kum filtreleri, suyun içerdiği askıdaki katı maddeleri, bulanıklığı ve diğer partikülleri uzaklaştırmak amacı ile kullanılır. Sistem boyutları farklı, birden fazla katmanın gövde içine yerleştirilmesi ile oluşturulur.
    Kum filtreleri, üç farklı granül boyutundaki çakıl, quartz, kum ve en üst katmanda bulunan antrasit mineralinden oluşur. Farklı tanecik boyutlarının kullanılmasındaki amaç, katmanlar arasında minimum boşluğun yaratılması ve maksimum seviyede tortu tutma kapasitesinin sağlanmasıdır.
    Kum filtrelerinin verimliliğini etkileyen parametreler; filtre gövdesinin iyi yataklanması ve filtrasyon hızının doğru seçilmiş olmasıdır. İyi yataklanmış ve filtrasyon hızı kirlilik yüküne uygun seçilmiş bir filtrede filtrasyon hassasiyeti 15 - 20 mikronun altındadır.
    Kontrol ünitesi olarak tam otomatik valfler kullanılır. Sistem valf üzerinden set edilen zamana göre insan müdahalesine gereksinim duymadan otomatik olarak ters yıkama işlemini yaparak biriken kirliliği drenaj hattına verir. Temizleme işlemi bittikten sonra sistem otomatik olarak servis moduna geri dönebilmektedir.
    Endüstriyel tip kum filtrelerinde ise pnomatik veya elektrik aktüatörlü vanalardan oluşan yüzey borulamalı sistemler kullanılmaktadır. Sistem zamana göre, debiye göre veya filtre giriş çıkışına konulan basınç transmitterleriyle fark basınç kontrollü olarak ters yıkama periyoduna girebilmektedir. Temizleme işlemi bittikten sonra tekrar otomatik olarak servis moduna geri dönebilmektedir. Sistemde kontrolör olarak PLC, operatör paneli olarak 65.000 renkli TFT dokunmatik ekran kullanılmaktadır.

    Ürünlere dön

  • KUM FİLTRESİ

    100 Mikrona kadar filtrasyon sağlayan seperatör filtreler sudaki kum ve kaba parçacıkları tutulmasında kullanılan filtrasyon sistemidir.Kendisine göre dizayn edilmiş iç yapısı sudan daha hacimli olan kaba tortular santirifüj kuvveti ile sudan ayrılma suretiyle filtrenin altında tutunmaktadır.0,5m3 -100m3/h dan tüm ürünlerimiz kandi imalatımızdır.Hiçbir parçası değiştirilmeden temizlik imkanı sağlayan bir sistemdir.

    Ürünlere dön

  • PASLANMAZ TORBA FİLTRE

    Suyun ve hertürlü sıvının filtrasyonuna uygun istenilen miktarda iç filtre elemanına shaip,kolektör sistemleri ile yüksek debilere cevap verebilen filtre sistemleridir.AISI 304 paslanmaz çelikten üretilmiştir ve basınca dayanıklıdır.

    Ürünlere dön

  • KİMYASAL DOZAJ SİSTEMLERİ

    Kimyasal dozaj üniteleri endüstrinin bir çok alanında (içme ve kullanma suyu arıtımı, gıda sanayi,kozmetik sanayi, ısıtma ve soğutma sistemleri, kimya endüstrisi, deri sanayi ...vb.) çok farklı kimyasalların dozlanması amacıyla kullanılmaktadır. Genel anlamda, arıtma sektöründe kullanılan dozaj ünitelerinin temel amacı, su kalitesinin istenilen seviyelere getirilmesidir. Kapalı devre çalışan sistemlerde (soğutma kuleleri, sıcak su ve buhar kazanları), Ters ozmoz sitemlerinde antiskalant, sodyummetabisülfit ve benzeri kimyasalların dozlanmasında, pH dengelemesi için asit veya alkalilerin dozlanmasmda, Dezenfeksiyon veya oksidant amaçlı olarak klor,hidrojen peroksit ve benzerlerinin dozlanmasmda, Atıksu arıtma tesislerinde flokulant (FeCI3, AI2(S04)3) dozlanmasında , kullanılmaktadır.

    Ürünlere dön

  • PASLANMAZ SU DEPOSU

    Paslanmaz çelik su depoları 304-316 kalite olarak 2mm-6mm arası istenilen ölçülerde gıda ve sanayi kullanımında tarafımızca yapılmaktadır.

    Ürünlere dön

  • ATIKSU ARITMA SİSTEMLERİ

    Günümüzde küçük yerleşim yerlerinde, turistik tesislere veya endüstriyel tesislere kadar uzanan büyük sahada, evsel ve organik kirlilik taşıyan endüstriyel atık suların arıtımına yönelik en yaygın uygulama sitemleridir.

    Ürünlere dön

  • SU YUMUŞATMA ÜNİTELERİ

    Su yumuşatma işlemi iyon değiştirme yöntemiyle gerçekleşmektedir. İyon değişimi, sertliğe sebep olan kalsiyum ve magnezyum iyonlarını içeren suyun, sodyum formunda katyonik bir reçineden geçirilmesi suretiyle sağlanmaktadır. Sert su, sodyum bazlı katyonik reçineden geçerken içerisindeki sertlik iyonları (Ca ve Mg); reçineye bağlı bulunan Na+ iyonları ile yer değiştirir.
    Belli miktarda sert su reçine yatağından geçtikten sonra, reçine tanecikleri tamamıyla sertlik mineralleriyle kaplanır. Bu durumda sertlik minerallerinin tutulması son bulur. Sertlik iyonlarının tekrar sudan tutulabilmesi için reçine taneciklerinin sertlik minerallerinden kurtarılarak tekrar sodyum taneciklerinin bağlanması gereklidir. Bu işleme "rejenerasyon" adı verilir. Rejenerasyon işlemi, geri yıkama, tuzlu su emiş, yavaş durulama, hızlı durulama ve tuzlu su dolum olmak üzere 5 ana aşamadan oluşmaktadır.

    Ürünlere dön

  • TERS OZMOZ SİSTEMLERİ

    Reverse osmos sistemi (ters osmos) en genel tanımıyla, suyun içerisinde bulunan Anyon ve Katyon iyonlarının giderilme işlemidir. Aynı zamanda bir tür ileri filtrasyon yöntemi olarak da uygulanmakta olan Reverse osmos üniteleri yüksek teknolojinin en son olanaklarının kullanıldığı üst düzey bir su arıtım elemanıdır. Bu ünitelerin çalışma prensibi, doğadaki osmotik dengenin ters işleyişi ile açıklanabilir. Reverse osmos sistemi Osmotik dengeyi tersine çevirmek için osmotik basınçtan daha fazla basınca gerek duyar. Bu amaçla reverse osmos sistemlerinde yüksek basınç pompaları kullanılır. Yüksek basınç pompasının basınçlandırdığı su, üzerinde 5 angstrom boyutunda gözenekler bulunan membranlara iletilerek suyun saflaştırma işlemi gerçekleştirilmiş olur. Atık hattından çıkan ağır konsantre su ise drenaja verilir.
    Günümüzde kullanım alanları gittikçe genişleyen Reverse osmosis sistemleri her türlü endüstriyel alanlar ve evsel uygulamalarda güvenle kullanılmaktadır. Özellikle son yıllarda doğal kaynak sularının bozulması, kirlenmesi ve yok olmasından dolayı, su şişeleme işletmelerinde bir çok ünlü firmalar içme suyunun arıtımını Reverse osmos sistemi gerçekleştirerek pazarlanmasını ve dağıtımını yapmaktadır. Aynı zamanda deniz suyundan tatlı su eldesi içinde kullanılan Reverse osmos sistemleri, özel tip membranlar sayesinde atık su veya çeşitli su ile karışık likitlerin geri kazanımlarında da mükemmel sonuçlar vermektedir.

    Ürünlere dön

  • ULTRAFİLTRASYON SİSTEMLERİ

    Bilindiği gibi içme sularında meydana gelen mikrobiyolojik kirliliklerin gideriminde en çok uygulanan yöntemlerinden biri suya klor dozajı yapmaktadır. Bu mikroorganizmaların giderimi üzerine etkisi oldukça fazla olmakla beraber %100 değildir, bazı sporlu mikroorganizmalar gibi dezenfektanlara mukavemet edebilen organizmalar ancak Ultrafiltrasyon membranları ile tutulabilmektedir.
    Bu da demektir ki Ultrafiltrasyon sistemlerinde kullandığımız membranların por çapları mikroorganizmaların çaplarından küçük olduğu için % 100 güvenle sudan arıtımını sağlamış oluruz. Bunun dışında suda bulunan organik maddeler ile klor bileşiklerinin, THM’ (trihalometan) ler oluşturduğu ve bu THM’ lerin insan bünyesi üzerine toksik etkisi geri dönülemez rahatsızlıklara neden olduğu bilinmektedir. Bu anlamda ultrafiltrasyonun suya herhangi bir katkı maddesi vermemesi, artık ürün bırakmaması, istenmeyen oksidatif maddeleri üretmemiş olması en önemli avantajlarıdır. UF sistemleri ayrıca Deniz suyu arıtımı, gıda sektörü ve meşrubat prosesleri, doğal içme suyu hazırlama fabrikaları, bakteri alımı ve suyun dolaylı dezenfeksiyonu ve birçok özel proses de başarı ile kullanılmaktadır. Atık suların geri kazanımları için özel dizaynlar ve MBR kökenli, suyun tekrar geri kazanılmasına yönelik proseslerde sistemlerin can damarını oluşturmaktadır.

    Ürünlere dön

  • ULTRAVİYOLE DEZENFEKSİYON SİSTEMLERİ

    UV dezenfeksiyon sistemleri,suda bulunan patojen ve projen bakteri,virüs,mantar ve diğer mikroorganizmaların 254 nm dalga boyundaki mor ötesi ışınlarına maruz bırakarak DNA ve RNA yapılarını bozar ve suya herhangi bir kimyasal madde ilave etmeden mikroorganizmaları zararsız hale getirir.AISI 304 paslanmaz çelikten üretilmiştir ve basınca dayanıklıdır.

    Ürünlere dön

  • İletişim Formu

    Mesajınız iletildi!
    En kısa zamanda dönceceğiz
    Adı Soyadı:
    E-posta:
    Mesaj:
    ARI ARITIM SAN VE TİC LTD ŞTİ.

    Ömerli Mahallesi
    Hakkı İleri Cad. No:76/A
    ARNAVUTKÖY /İstanbul / Türkiye
    Tel:+90212 771 5800
    Faks:+90212 771 5776
    E-mail:sales@aquafelix.com.tr E-mail:info@ariaritimltd.com Web: www.aquafelix.com.tr

  • Degazör Sistemler

    Su kaynaklarından hidrojen sülfür (H2S) ve karbondioksit (CO2) gazlarının giderilmesi amacıyla uygulanır. Katyon değiştirici reçineden geçen sularda, katyonlarla yer değiştiren hidrojen, asit oluşumuna neden olur. Asidin bikarbonat iyonları ile teması sonucunda ise, karbondioksit ortaya çıkar. Ayrıca, ters osmoz besi suyuna asit dozlaması gibi durumlarda da karbondioksit oluşacaktır. Ters osmoz membran elementinden karbondioksit geçiş yapabilmektedir. Bu gibi durumlarda karbondioksit degazörü kullanılır. Su degazörün en üst kısmındaki dağıtım difüzöründen üniteye giriş yapar. Su, degazörün üst kulesine doldurulmuş olan polipropilen halkalarla temas ederek aşağı doğru süzülür. Bu esnada degazör fanının üflediği hava, suyla temas eder ve suyun içindeki karbondioksiti bünyesine alarak uçurur. Arıtılmış su, degazörün alt tabanında bulunan depoda biriktirilir.
         

     

  • Aktif Karbon Filtreleri

    Aktif Karbon filtreleri suda bulunan tat, koku ve rengin iyileştirilmesi, klor ve klor bileşikleri, THM'ler ve bütün organik maddelerin filtre edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Filtre kolonları alt yatak malzemesi olarak kuartz, asıl yatak malzemesi olarak da aktif karbon minerali içermektedir. Aktif karbon yüzey alanının çok geniş olmasından dolayı kirlilikleri adsorbsiyon yani yüzeyde tutma yöntemiyle alır. Aktif karbon minerali, kimyasal maddeleri ve organik maddeleri adsorbe ederek suyu arındırır. Bu sebeple aktif karbon filtreler fiziko-kimyasal arıtma yapan sistemlerdir. Kontrol ünitesi olarak tam otomatik valfler kullanılır. Sistem valf üzerinden set edilen zamana göre insan müdahalesine gereksinim duymadan otomatik olarak ters yıkama işlemini yaparak biriken kirliliği drenaj hattına verir. Temizleme işlemi bittikten sonra sistem otomatik olarak servis moduna geri dönebilmektedir. Endüstriyel tip aktif karbon filtrelerinde ise pnomatik veya elektrik aktüatörlü vanalardan oluşan yüzey borulamalı sistemler kullanılmaktadır. Sistem zamana göre, debiye göre veya filtre giriş çıkışına konulan basınç transmitterleriyle fark basınç kontrollü olarak ters yıkama periyoduna girebilmektedir. Temzileme işlemi bittikten sonra tekrar otomatik olarak servis moduna geri dönebilmektedir. Sistemde kontrolör olarak PLC, operatör paneli olarak 65.000 renkli TFT dokunmatik ekran kullanılmaktadır.
         

     

  • Ters Ozmoz Sistemleri

    Reverse osmos sistemi (ters osmos) en genel tanımıyla, suyun içerisinde bulunan Anyon ve Katyon iyonlarının giderilme işlemidir. Aynı zamanda bir tür ileri filtrasyon yöntemi olarak da uygulanmakta olan Reverse osmos üniteleri yüksek teknolojinin en son olanaklarının kullanıldığı üst düzey bir su arıtım elemanıdır. Bu ünitelerin çalışma prensibi, doğadaki osmotik dengenin ters işleyişi ile açıklanabilir. Reverse osmos sistemi Osmotik dengeyi tersine çevirmek için osmotik basınçtan daha fazla basınca gerek duyar. Bu amaçla reverse osmos sistemlerinde yüksek basınç pompaları kullanılır. Yüksek basınç pompasının basınçlandırdığı su, üzerinde 5 angstrom boyutunda gözenekler bulunan membranlara iletilerek suyun saflaştırma işlemi gerçekleştirilmiş olur. Atık hattından çıkan ağır konsantre su ise drenaja verilir. Günümüzde kullanım alanları gittikçe genişleyen Reverse osmosis sistemleri her türlü endüstriyel alanlar ve evsel uygulamalarda güvenle kullanılmaktadır. Özellikle son yıllarda doğal kaynak sularının bozulması, kirlenmesi ve yok olmasından dolayı, su şişeleme işletmelerinde bir çok ünlü firmalar içme suyunun arıtımını Reverse osmos sistemi gerçekleştirerek pazarlanmasını ve dağıtımını yapmaktadır. Aynı zamanda deniz suyundan tatlı su eldesi içinde kullanılan Reverse osmos sistemleri, özel tip membranlar sayesinde atık su veya çeşitli su ile karışık likitlerin geri kazanımlarında da mükemmel sonuçlar vermektedir.